Van piekeren naar ontspanning: Daar helpt hypnotherapie je bij

  • Home
  • Blog
  • Van piekeren naar ontspanning: Daar helpt hypnotherapie je bij
  • 29/04/2024
  • Henriette Pools

Gepieker aanpakken en oplossen
Je piekert regelmatig en je maakt je druk om wat er allemaal speelt in je leven. Zodoende ben je dagelijks tijd kwijt aan het denken over allerlei verzonnen scenario’s, uitkomsten of het verleden. Wist je dat je met hypnotherapie gepieker concreet aanpakt en oplost? Deze therapie helpt je om op een ontspannen en simpele manier aan de slag te gaan.

De impact van gebeurtenissen aanpakken
Tijdens jouw groei van kind naar de volwassen persoon die je nu bent, heb je weerbaarheid en inzichten verworven. Deze weerbaarheid en inzichten in combinatie met trance veranderen de impact van gebeurtenissen.

Inzicht in jezelf
Er zijn bijvoorbeeld situaties die je hebt beleefd als kind en die toen veel indruk op je hebben gemaakt. Door al die gebeurtenissen word je gevormd als mens. Soms creëer je daardoor belemmerende overtuigingen over jezelf en je potentie. Ze leveren innerlijke conflicten op, omdat ze nu je volwassen bent, geen functie meer hebben.
Als kleuter heb je geen last van onzekerheid over je functioneren, perfectionisme over je uit te voeren taken en onrust over targets, deadlines en presentaties. Als volwassene heb je dat wel, en dat belemmert.

Jouw potentieel bereiken
Met hypnotherapie ga je op zoek naar de verschillende delen in jou die met elkaar in conflict zijn. Je lost het probleem innerlijk op en de conflicterende delen krijgen een andere functie. Een functie die jou wel helpt om jouw potentieel te bereiken. Dat lucht lekker op en schept ruimte, omdat zaken waar je niet mee om kon gaan, waar je over bleef piekeren ineens geen rol meer spelen.

Toename van je veerkracht
Met behulp van trance help ik je om naar een diepe staat van ontspanning te gaan. De ontspannende effecten werken door in je dagelijks leven. De veerkracht die je hebt om met spanningen om te gaan zal absoluut toenemen.

Spanningen voorkomen
Je leert de ontspanningstechnieken die ik gebruik ook zelf toe te passen. Dit werkt doeltreffend bij onrustige momenten in je leven. Als je de ontspanningsoefeningen regelmatig toepast ben je in staat om spanningen in de toekomst te voorkomen. 
Heerlijk, dat geeft stilte in je hoofd. Je hebt tenslotte wel iets beters te doen, lekker relaxen of iets anders.  
Heb jij na het lezen van deze tekst helder gekregen hoe hypnotherapie jou kan helpen stoppen met piekeren en meer te ontspannen? Of heb je misschien nog vragen?  
Stuur mij een berichtje. Kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

 
Share our website