Hypnotherapie

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Hypnotherapie

Zo helpt hypnotherapie je van je stress en angsten af

Je hebt last van typische stressklachten. Denk aan hartkloppingen, vermoeidheid, hoofdpijn, nek, rugklachten, slapeloosheid en prikkelbaarheid. Het klinkt misschien gek, maar dan kan hypnotherapie helpen. Het is een kortdurende therapievorm, waarmee je snel resultaat behaalt.

Op weg naar jouw gewenste doel

Eerst kijken we naar de fundering door het verkennen van je huidige toestand. We bekijken situaties en onderliggende oorzaken die stress opleveren, vervolgens kijken we samen naar de toekomst en hoe dat er volgens jou uit zal zien.
Nu wij een vertrekpunt en eindpunt hebben bepaald gaan we verder.

Je focus naar binnen richten met hypnose

Het is tijd voor de hypnose. Hypnose klinkt misschien wat zwaar. We noemen het ook wel een lichte trance. Door middel van trance krijg je meer duidelijkheid in je vraagstuk.
Je kunt het vergelijken met het kijken naar een film, het lezen van een boek, luisteren naar ontspannen muziek of het doen van ontspannen bewegingen. Met doelgerichte trance verleg je jouw focus van buiten naar binnen, onder begeleiding van mijn stem. Je aandacht gaat dan als vanzelf naar binnen.

Waar je trance mee kunt vergelijken

Heb je weleens meegemaakt dat je helemaal in beslag werd genomen toen je een film keek of een boek las? Dat iemand je iets vroeg en dat je die persoon niet eens hoorde? Met deze toestand is een lichte trance te vergelijken.

Stressgedrag opsporen

We richten je aandacht naar opgeslagen herinneringen waar je nu nog last van hebt. Met behulp van oefeningen onderzoek je de oorzaken van stressgedrag of andere klachten.

Angsten opruimen

Met je verbeeldingskracht heb je het vermogen om door middel van visualisatie oude patronen of angsten op te ruimen. Zo creëer je plek voor creativiteit en daadkracht.

Kosteloos inzichtgesprek aanvragen

Share our website